Днес 17.08.2018 в Румънският град Сибиу беше подписан протокол, с който се създава Регулярен Трофей на Централна и Източна Европа (РТЦИЕ).
Така Ретро движението в този регион на Европа се сдоби с шампионат добавящ нови краски в набиращата все по-голяма популярност страст към историческите превозни средства. В този документ страните учредителки – Турция, България, Унгария, Гърция и Румъния, се споразумяха за учредяването на (РТЦИЕ).
Трофеят има за цел в края на всяка година да се излъчи шампион на региона. Това ще се случва на последното състезание за годината, като домакин на награждаването ще бъде всяка страна на ротационен принцип.
Календара за 2019 година, според подписаният документ е : Турция – Май, България – Юни, Унгария Юли, Румъния – Август и Гърция – Септември
Тази поредност прави Гърция първи домакин на годишното награждаване България ще участва в този Трофей с най-престижното си рали Ретро Рали България.
Предстои да се уточнят детайли свързани с организация и правилник, като беше постигнато съгласие за най важните подробности относно споменатите детайли.